ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ B


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1200 29/03/2023 ΜΕΧΡΙ 1800 30/03/2023
(ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και ενισχυμένο πεδίο ανέμων, επηρεάζουν την περιοχή.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται και μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Παροδικά ωστόσο στα παράλια, θα πνέουν μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Το ενισχυμένο αυτό πεδίο ανέμων, εξασθενεί σταδιακά μέχρι το βράδυ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.
Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και προοδευτικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κυματώδης, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το Σάββατο θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές.
Την Κυριακή θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή, δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Ώρα έκδοσης: 1100 Ημερομηνία: 29/03/2023